“Буду відвертим і чесним – я проти відновлення навчання у школі №8 до тих пір, поки не будуть встановлені причини та джерела отруєння. На жаль, міська комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення щодо призупинення навчального процесу тільки 10 та 11 травня.” – повідомив на “Фейсбуці” керівник департаменті освіти Черкаської міської ради Сергій Воронов.

“За відсутністю будь-якої інформації від служб, які проводять розслідування, за відсутністю будь-яких інших вказівок від комісії з надзвичайних ситуацій ми були вимушені відновити навчальний процес 14 травня, адже юридичних підстав продовжувати “карантин” у нас не було.

Станом на вівторок із 512 учнів на уроках перебувало 411. Школа поволі повертається до нормального життя. Окрім того сьогодні у вщент заповненому залі Будинку ім. Кулика на високому рівні було проведено свято “День подяки”.

Однак, я все ж офіційними зверненнями буду і надалі просити відповідні служби надати інформацію щодо причини надзвичайної ситуації в школі. Адже попереджувати подібні випадки можна лише тоді, якщо ми будемо знати причину та виявимо джерело. Минуло вже більше тижня, а причин ми і досі не знаємо. Знаю, як буває – коли винні не знаходяться, їх починають призначати. Та не цього разу.” – зазначив чиновник.