Екс-мер Черкас Сергій Одарич у «Фейсбуці» в групі, створеній від імені політика Романа Безсмертного, аналізував причини зростання насилля в Черкасах щодо політиків. На думку екс-мера, їх дві, пише “Прочерк”.

«Перша – використання насилля як методу політичної боротьби і підтримка цього виборцями. Вибори 2015 були сповнені насильства. Прямо у приміщенні ТВК побили трьох кандидатів у депутати. Кандидат у мери побив свого суперника в телестудії. Батьківщина і БПП сформували свої списки із бандитів та пов‘язаних з бандою людей.

Виборці все це знали і саме цих осіб обрали. Тобто, застосування насилля отримало публічну легалізацію. Ба, більше – підтримку.

Друга причина – руйнування представницької демократії. Свого часу в Стародавній Греції придумали представницькі органи. Одна з причин – уникнути силових вирішень спорів і конфліктів, які неминуче є у суспільстві. Перенести ці конфлікти у парламенти, ради, сенати тощо. І розв‘язувати словами та аргументами, а не кулаками та зброєю.

Як тільки представницький орган перестає повноцінно працювати – конфлікт неминуче виходить на вулицю. Наші Майдани тому яскраве підтвердження. У Черкасах рада перестала бути представницьким органом. Це просто мер і два десятки куплених ним людей. Вже навіть перестали «некуплених» (не плутати з «непідкупними» :)) запрошувати на засідання.

Отже, конфлікт буде «розрулюватися» не в сесійній залі. Це такий закон політики. І, на жаль, далі буде ще гірше…» – спрогнозував Одарич.

Нагадаємо, на депутата Черкаської міської ради, директора «Черкаситеплокомуненерго» Павла Карася нещодавно стався збройний напад через його принципову позицію як у міській раді, так і на посаді в КП щодо висвітлення інформації про розкрадання бюджетних коштів і тіньових схем, які роками панували на стратегічному підприємстві. Таку версію напада озвучив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.