Відповідну проблему озвучив в ході останнього засідання сесії Канівської міської ради депутат Олег Калніболоцький у четвер, 21 листопада. Повідомили у прес-службі Канівської міської ради.


– Погляньте, на що перетворилася наша площа – одні ями! А все тому, що машини, в тому числі, і великогабаритні по 15 тонн вагою, заїжджають на тротуарну плитку, яка для таких вантажів не передбачена. У реконструкцію площі були вкладені кошти як підприємців, так і міста, тобто жителів Канева. Зараз же це все просто руйнується у нас на очах, – наголосив депутат.

Нагадаємо, нещодавно відповідне питання порушували й працівники відділу екології та муніципального контролю. Вони інформували, що на цій площі і заборонні знаки встановлено, і не раз порушувалося питання в засобах масової інформації, виконавчий комітет Канівської міської ради кілька разів звертався до місцевого відділення поліції щодо посилення контролю за рухом транспортних засобів по площі, а «віз і нині там» – недобропорядні підприємці їздять вантажівками по тротуарній плитці.

Тому для збереження власності громади та недопущення руйнування тротуарів та площ, працівники виконавчого комітету Канівської міської ради та Національної Поліції посилять контроль за порушенням Правил благоустрою, а недобропорядних підприємців та водіїв притягуватимуть до адміністративної відповідальності.