Всесвітній День радіо відзначається з ініціативи міжнародної організації ЮНЕСКО щорічно 13-го лютого. Дата святкування була обрана тому, що саме в цей день у 1946 році вперше вийшло в ефір «Радіо ООН», що проводило мовлення зі штаб-квартири.

Яка б не була дата на календарі, а радіо звучить кожного дня. Люди цієї професії не знають звичних для багатьох вихідних і свят, адже радіо та теленовини виходять щодня, в будь-яку пору року та за різної погоди.

Сьогодні в регіоні функціонує ряд радіостанцій, керівники яких протягом 2019 року заявляли про потребу в укомплектуванні радіоточок радіотелеграфістами, операторами радіочастотного контролю, звукооператорами радіо, радіооператорами, радіотелеграфістами, радіомеханіками з обслуговування та ремонту радіотелевізійної апаратури, радіотехніками.

Протягом 2019 року до обласної служби зайнятості від місцевих роботодавців надійшло 5 вакансій, з них, за сприяння служби, укомплектовано 4 вакансії.

У переважній більшості вакансії звукооператора, радіотехніка та радіомеханіка з ремонту радіоелектронного устаткування надходили від відділу культури і туризму Уманської міської ради, Уманського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та приватного підприємця Юрія Слободяник.

Стосовно громадян, які шукали роботу за цим фахом, то таких у минулому році було 62 особи.

Рівень заробітної плати серед заявлених вакансій в середньому становив 4-4,5 тис. грн.

Сьогодні слухають радіо, дивляться телевізор і користуються зв’язком мільйони. І в нашу інформаційну епоху без щоденної кропіткої роботи працівників радіо просто не обійтися.

Повідомляє Відділ інформаційної роботи ОЦЗ.