Минулого тижня під час засідання районного оперативного штабу з підготовки до опалювального сезону перший заступник голови Тальнівської райдержадміністрації Володимир Гречка змушений був визнати, що «нині рівень підготовки району до нового опалювального сезону в цілому не відповідає встановленим нормам». Пишуть Вісті Черкащини.

Як повідомляє офіційний сайт райдержадміністрації (цитуємо): «станом на 26 липня по району найбільшою проблемою при підготовці до опалювального сезону є: невідремонтовані місця загального користування закладів освіти через затримку у фінансуванні щодо придбання будівельних матеріалів. Відсутнє фінансування закупівлі енергоносіїв, а саме: природний газ, електроенергія, теплова енергія, паливно-мастильні матеріали. 8 об’єктів газопостачання не облаштовано модемним зв’язком. У зв’язку з цим оператор ГРМ (ПАТ «Черкасигаз») не буде відновлювати газопостачання на початку опалювального сезону. Загальна вартість робіт по встановленню модемних зв’язків (отримання технічних умов, зміни в проектно-кошторисній документації, погодження змін у ПКД, монтажні роботи, прийняття вузла обліку в експлуатацію) складає 194,0 тис. грн, які також відсутні у кошторисі відділу освіти».

Чи вносили на засіданні штабу конкретні пропозиції, де взяти кошти, щоб вирішити проблеми, які тягнуться не перший рік, невідомо. Без додаткового надання коштів із районного бюджету тут не обійтися. А там на все про все – 700 тисяч гривень.

Отож, шановні учні, батьки та учителі навчальних закладів Колодистого, Корсунки, Павлівки-1, Папужинець, Лащової, Кобринової Греблі грійтеся поки тепло, бо в районному бюджеті коштів нема, а, відповідно, й тепла навряд чи діждетеся в холоди…