Музейна кімната «Робочий кабінет Василя Симоненка» за останній час поповнилася новими цікавими експонатами. Зокрема, це дві унікальні, неопубліковані досі світлини, які донесли до нас образ видатного українського поета ХХ століття.

Світлини передані подружжям Руденків з родинного архіву до колекції Черкаського обласного краєзнавчого музею.

Володимир і Жанна Руденко – колеги Василя Симоненка періоду його роботи в газеті «Молодь Черкащини», входили до найближчого кола спілкування поета, згодом переїхали до Львова, де й продовжували працювати журналістами.

Обидва фото зроблені одного дня, 2 травня 1960 року, в селі Руська Поляна Черкаського району, де працівники щойно створеної у лютому 1960 року газети «Молодь Черкащини» уперше разом святкували першотравень.

blank

На першій світлині зображені Василь Симоненко і Володимир Руденко. Володимир сидить на лаві, грає на баяні та, посміхаючись, розмовляє із Василем, який схилився над ним. Фото, ймовірно, зроблене фотокореспондентом цієї газети Ігорем Осадчим.

На другому фото Володимир Руденко та Ігор Осадчий сидять на лаві обличчям до об’єктива і розмовляють із Василем Симоненком, який стоїть біля них.

Експонати важливі для уточнення біографії видатного поета-журналіста.

Ігор Марцинюк, старший науковий співробітник Черкаського обласного краєзнавчого музею, інтернет-видання “Рідна Черкащина”.