На минулому тижні в рамках візиту народного депутата Владислава Голуба на Золотоніщину директори шкіл та працівники відділу освіти Золотоніської райдержадміністрації зініціювали круглий стіл-зустріч з нардепом. В ході нього розповіли депутатові свої перші висновки та напрацювання щодо загальноукраїнського проекту Нової української школи та про інші освітні проблеми.

Зі слів освітян, на повну реалізацію цього проекту згідно планів не вистачає фінансування, та й сам проект, кажуть, до кінця не вивчений.  Бракує парт для першачків, дидактичних матеріалів. Тож відділ освіти просить Владислава Володимировича по можливості втрутитись у цей процес і допомогти в повній мірі реалізувати проект, і загалом поліпшити освітні послуги.

blank

За словами начальника відділу освіти Золотоніської РДА Валентини Денисенко у десятих класів немає підручників, не вистачає бюджетних коштів на елементарні канцтовари. Також просять врегулювати бюджетні відносини, зокрема надати  можливість переведення залишку бюджетних коштів на наступний рік.

«Кілька днів тому повернулась із курсів підвищення кваліфікації, то наші вчителі активні і творчі, нічим не відрізняються від учителів черкаських шкіл. Якщо ж по першому класу є державне забезпечення, то чим мають забезпечувати в другому класі? Другий клас наразі нічого не отримав. Бракує роздаткового матеріалу, то вчителі виходять з положення, збираються разом, друкують, пишуть, малюють, аби на наступний урок діти мали чим займатися. Але немає розуміння чи так повинно бути чи ні. У мене складається думка, що цей проект до кінця не апробований і не спланований», – говорить директор Коробівського НВК Лідія Маленко.

blank

Владислав Володимирович зазначає, що з частиною проблем вже стикався, спілкуючись з педагогами у Канівському районі. А тому запропонував педагогам систематизувати усі висновки і проблемні питання, які мають загальноукраїнський характер, з метою, аби донести про них на державному рівні.  «Ви, як практики, краще розумієте всю проблематику, тому пропоную вам зібратися з вчителями перших класів, систематизувати проблемні питання, щоб я міг передати їх у профільне міністерство. Якщо буде розуміння, що це типова проблема, тоді я зможу відреагувати»,- звернувся до педагогів Владислав Голуб.

blank

Проблеми фінансування шкіл Золотоніщини потроху вирішують і за допомоги нардепа, районної влади, за що вдячні всі освітяни. В свою чергу нардеп запевняє, що буде робити все від нього залежне для забезпечення шкіл і підтримки освітян.