У ніч із 9 на 10 травня банда грабіжників побила і зв’язала сторожа Буцького політехнічного професійного ліцею в Маньківському районі. Нападники відібрали в чоловіка ключі від приміщення, де був банкомат Приватбанку. Відчинили двері, зайшли всередину й витягли з пристрою всі гроші, пише Юрій Стригун у “Вечірніх Черкасах”.

– Сторожа зв’язали надворі, – розповідає місцевий житель Валерій. Прізвище відмовляється називати. – Охоронець якраз обходив територію училища. Кажуть, нібито йому приставили пістолет до голови й змусили віддати ключі. Хотіли вбити, але пожаліли, бо чоловік малий і худий.

Інформацію про пограбування підтверджує селищний голова Буків Сергій Залізняк.

– Напад стався о другій годині ночі. Сторож каже, що нападників було чи 4 чи 5 осіб. Гроші з банкомату витягнули. Сторожа бачив його кілька хвилин тому. Чоловік перебуває у важкому психологічному стані. Він уже немолодий – під 50 років.

Директор Буцького політехнічного професійного ліцею Галина Гісько не хоче говорити про напад, поки працюють слідчі.

– Зараз у приміщенні працюють маньківські та черкаські поліцейські. Сподіваємося, що вони знайдуть нападників. Банкомат у Буках потрібен як повітря. Сюди приїжджають подивитися на каньйон туристи, яким часто відсилають гроші, сюди по кошти їдуть селяни з усіх навколишніх сіл. Сторож дуже постраждав. У нього відібрали обидва телефони, тому ви навряд чи зможете з ним поговорити.

Галина Миколаївна каже, що охоронець працював один.

– Не думаю, якщо би сторожів було двоє, то це могло би завадити нападу. Але за штатним розписом маємо лише одного охоронця.

У «Приватбанку» кажуть, що сума викрадених грошей невелика.

– Нападників було четверо, – каже Наталія Макаренко – піар-менеджер «Приватбанку» в Черкаській та Вінницькій областях. – Всі в масках. Банкомат зламали механічним способом. Сума викрадених грошей – незначна.

Пограбування банкомату – не перше цього року. В січні банда нападників скоїла напад на сільську раду села Соколівки Жашківського району. Це сусіднє із Буками село. Тоді грабіжники зламали двері сільської ради, зайшли всередину, закачали газ у банкомат і підірвали його. Вхопили касету з грошима й втекли. Сільський голова, що прибув на місце, побачив лише чотири купюри – дві по 200 гривень і дві по 20 гривень. «Приватбанк» призначив нагороду за інформацію про злочинців – 50 тисяч гривень. Нападників досі не знайшли.