Звенигородська місцева прокуратура захистила інтереси держави в суді щодо відновлення права постійного користування земельними ділянками 5 шкіл міста Звенигородка вартістю понад 15 млн. грн., право яких незаконно припинено міською радою. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.

Установлено, що в лютому 2018 року, порушуючи вимоги Земельного кодексу України, ст. 80 Закону України «Про освіту», ст. 44 Закону України «Про загальну середню освіту», міська рада прийняла рішення про припинення права постійного користування земельними ділянками 5 звенигородським школам, на яких розташовано комплекси навчальних приміщень, суттєво зменшивши їх матеріально-технічну базу, з передачею земель в постійне користування Звенигородської районної ради.

Реагуючи на виявлені порушення, Звенигородська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання незаконним і скасування зазначеного рішення міської ради.

Завдяки принциповій позиції прокуратури 17.09.2018 господарським судом Черкаської області позовні вимоги прокурора задоволено в повному обсязі та попереджено вибуття з постійного користування закладів освіти земельних ділянок загальною площею близько 5 га, які використовуються для обслуговування навчальних закладів міста Звенигородка.