Черкаська міська рада проголосувала за виділення земельної ділянки на вулиці Хрещатик для встановлення меморіального комплексу пам’яті учасникам АТО, пише “Інфоміст”.

За словами мера Черкас Анатолія Бондаренка, пам’ятник буде розташований на алеї слави.

Пам’ятник встановлять відповідно до результатів конкурсу, перемогу в якому здобула донька загиблого учасника АТО Дар’я Ложешнікова. Згідно з концепцією, меморіал розташований на підйомі в центрі клумби.

До його основи з чотирьох сторін променями підходять алеї, вимощені білими плитами. Між алеями розбиті зелені газони. При вигляді зверху видно, що меморіал -у центрі козацького хреста.

На передньому плані композиції розташована скульптура “Воїна – захисника”. Це збірний образ сучасного воїна, в повній військовій екіпіровці. Скульптура на повний зріст. Обличчя частково закрите балаклавою – це може бути і юнак, і дорослий чоловік. Мати побачить в ньому сина, дружина – чоловіка, діти – батька. За спиною воїна встановлено скульптуру “Древо Життя” – символ безсмертя, нескінченного життя. За концепцією це – дуб. “Древо Життя” встановлено на окремому постаменті чорного каменю.

Дві стели червоного каменю – кольоровий наголос композиції.  На трьох їхніх зовнішніх сторонах вибиті імена воїнів, які віддали своє життя, захищаючи сьогодення і майбутнє своєї країни. З іншого боку дерева буде ще одна скульптура.

Воїн, спираючись на меч, прихилив коліно. Він – це народ, який підтримує своїх захисників, забезпечує життєдіяльність своєї країни. Одягнений у військову форму, спирається на меч – це символ народу, втягнутого у війну за незалежність країни, народу, який  готовий захищатися.