Ватутінський бізнесмен Олег Заглядов витратив понад 3 мільйони гривень на розбудову місцевого парку. Нині закінчує реконструкцію «острова кохання». Пише видання «Вісті Черкащини».

– На «остові кохання» майже все готово, – каже Заглядов. – Залишилося дещо дофарбувати. Це місце почали робити приблизно 2 місяці тому. Обійшлося десь у півмільйона гривень. Це без урахування деяких матеріалів, бо маю багато свого. Окрім цього ще облагородили пляж, поробили доріжки. Поставили 60 лавочок. Планую, що їх буде 200. Роблю це все, бо подобається. Я живу в цьому місті. Мені цікаво. Ніхто не просив цього робити.

Під час виборчої кампанії містяни хотіли, аби чоловік балотувався в мери. З політикою не хоче зв’язувати своє життя, каже Заглядов.

– Я не планував ніколи балотуватися куди б то не було, – переконує підприємець. – Люди звикли, що хтось щось робить у місті перед виборами. Але подібного ніхто не робив і після виборів. Для мене це абсолютно нормально. У Ватутіному є багато заможних, та вони раби грошей. Вони їх обіймають, цілують, складають і ловлять від цього кайф. Поки небагато підприємців долучилися до реконструкції нашого парку. Лише двоє внесли свою посильну допомогу.

blank

Бізнесмен налаштований відновлювати в парку навіть те, що хулігани розтрощать вже після реконструкції.

– Жодна людина ще не пройшла повз, аби не сказати: «То це ж все розтрощать. Це не для наших людей», – продовжує Заглядов. – Оце такий менталітет. Я на це уваги не звертаю. Ну зламають – відновимо. Хтось захоче пошкодити, а комусь це все буде в задоволення. Якщо так думати, то не треба взагалі щось робити. Заритися і сидіти. Варто будувати і все буде добре. Неодноразово мені казали, щоб відкрити рахунок, на який небайдужі містяни кидали б гроші. Не хочу. В парку є ще купа інших ділянок, які необхідно прибрати. Хто захоче, прийде й почистить. Але планую в майбутньому увесь парк привести до ладу.

Окрім фінансування відновлення парку, чоловік і сам виконує фізичну роботу.

– У самого в будинку дах тече, – сміється Заглядов. – Вклав у розбудову понад 3 мільйони гривень, хоча й маю 2 кредити. Але ж якщо є ідея і вперся рогом, то вже ніхто не зупинить. Я й сам не цураюся фізичної роботи. Коли з моїми працівниками там разом, то вони ще й не раді. Тримаю жорстку дисципліну. Сам у парку не відпочиваю, бо ніколи. Роблю для людей. Можу прогулятися по ньому хіба в ліс на спортивний майданчик.

blank

За витраченими грошима не жалкує.

– За ці гроші я б міг купити джип, – пояснює чоловік. – Але що б у моєму житті змінилося? Я їжджу на одній і тій же автівці вже багато років. Мене все влаштовує. Це я колись раз на півтора-два роки міняв їх. Але давно дійшов до того, що гроші треба витрачати так, щоб це приносило задоволення.

Раніше Заглядов побудував спортивний комплекс. Навчає дітей східним єдиноборствам. Планує побудувати поряд сучасний стадіон.