Чи дотримуються аграрії правил пожежної безпеки під час жнив перевіряли черкаські рятувальники. Усе, аби запобігти загоранням, адже в області п’ятий, найвищий, клас пожежної небезпеки. Про це розповів Суспільному начальник Черкаського міськрайонного відділу держслужби з надзвичайних ситуацій області Анатолій Кобко.

Аби жнива були безпечними, перед збором врожаю аграрії мають з усіх сторін обкосити поля. Щонайменше на 4 метра завширшки, про це розповів Анатолій Кобко.

Цьогоріч рятувальники стежать за дотриманням пожежної безпеки по-новому: за допомогою квадрокоптерів.

Зі слів інспектора Владислава Сидоренка, поле також слід розділити прокосами на квадрати не більше 50 гектарів. Також важливо, щоб чергували місцеві пожежники. Поля під час жнив інспектор перевіряє протягом 13 років, тож розповів, що найчастіше фіксує такі порушення, як збір урожаю без без обкосів, без оранки. А все тому, зазначив інспектор, що це зайві затрати для сільськогосподарських підприємств.

Про те, що підготовка до жнив – звична частина роботи для аграріїв, розповів керівник руськополянського господарства Іван Дарієнко. Інакше, зі слів керівника, у разі пожежі, можна залишитися і без зерна, і без прибутку.

Рейди з перевірками господарств, зі слів Анатолія Кобка, рятувальники проводять щоденно. У Черкаському районі наразі перевіряють 17 господарств. Якщо виявляють порушення, на керівників складають приписи.

Цьогоріч пожеж на зернових полях в районі не фіксували.