29-річний Сергій Бебко із Золотоноші на Черкащині та його фокстер’єр Бада стали мультичемпіонами світу з дог-пуллера. Це новий вид спорту з собаками. У його основі – біг і стрибки. Змагання з дог-пуллера проходили у Чехії на початку жовтня. Приїхало 70 учасників із різних країн.

“Моїй Баді 2 роки. Торік вона з дог-пуллера стала чемпіонкою України. Ввійшла в збірну України з 8 учасників із різними породами собак, – розповів Cazeta.ua Сергій Бебко. – 7 жовтня ми поїхали до Праги на чемпіонат світу. У нашій категорії “Mini” було 18 учасників. Поле для виступу поділили на 3 частини. Я стояв у квадраті та закидав кільце на 10 м то в одну сторону, то в іншу. Бада мала на бігу схопити його зубами, кинути біля мене і мчати за іншим. За 1,5 хв. Бада 10 разів правильно виконала трюк. Це був найкращий результат.

blank

Друга дисципліна – “стрибки”. У руках тримав 2 пуллери. Бада хапала їх почергово зубами так, щоб всі лапи були відірвані від землі. Так настрибала 76 разів – 2 місце. Із моєї вини не дібрали 3 бали для першості у дисципліні”.

Переможницю за сумою балів нагородили кубками, медалями та 2 мішками сухого корму.

blank