Ще одна дорожньо-транспортна подія за участі юного пішохода сталася у місті Ватутіне на вулиці Кривошеї. Диспетчеру повідомили, що під колеса легковика там втрапив хлопчик.

За три хвилини до місця події прибула бригада екстренки. Хлопчик перебував без свідомості. Медики, надавши невідкладну допомогу, доправили 7-річного пацієнта у стані коми до Звенигородської багатопрофільної лікарні. У нього діагностували відкриту черепно-мозкову травму, забійні рани та закриту травму живота.

За три останні дні медики екстренки Черкащини надавали допомогу п’ятьом діткам, які стали учасниками ДТП. Наприкінці серпня більшість дітей після сезону відпусток повертаються з батьками з відпочинку до міст з інтенсивним рухом транспорту на вулицях. Тож з початком нового навчального року на вулично-шляховій мережі більшає юних пішоходів. І тому варто бути обачними й уважними, не допускати ризикованих маневрів і дотримуватися швидкісних режимів у населених пунктах та поза ними, щоб мати змогу швидко зорієнтуватися у несподіваній зміні обстановки, адже маленькі пішоходи – непередбачувані учасники дорожнього руху. Шановні батьки! Роз’яснюйте дітям необхідність дотримання правил дорожнього руху, будьте для дітей прикладом зразкової поведінки на дорозі, допоможіть їм безпечно розпочати новий навчальний рік!

Про це пише КНП “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР”