Сьогодні до Черкас завітали представники Центральної виборчої комісії: Сергій Постівий та Інна Лаврук. Під час робочої зустрічі під головуванням заступника міського голови Ігоря Волошина присутні обговорили ряд важливих для міста і України загалом питань. Повідомила пресслужба міської ради.

Це, зокрема, стан підготовки до чергових місцевих виборів, запланованих на 25 жовтня 2020 року, наявність відповідного матеріально-технічного забезпечення приміщень територіальних виборчих комісій, дільничних виборчих комісій та місць для голосування. А також – можливості на дільницях особистого голосування виборця, який за віком, у зв’язку з інвалідністю чи за станом здоров’я має порушення.

Крім цього, член Центральної виборчої комісії Сергій Постівий окреслив перспективи участі виборчих комісій Черкаської області в пілотному проєкті щодо тестування інформаційних технологій, спрямованих на передачу відомостей протоколів з дільничних виборчих комісій до Центральної виборчої комісії з використанням телекомунікаційних та інших інноваційних технологій у виборчому процесі.

Ігор Волошин наголосив, що у Черкасах команда міського голови Анатолія Бондаренка послідовно працює у напрямку забезпечення прозорості та відкритості здійснення виборчого процесу. Загалом у Черкасах, згідно із статистичними даними, проживає близько 226 тисяч виборців та розміщено 127 виборчих комісій. З них – в Придніпровському районі – понад 109 тисяч виборців та 56 дільничних виборчих комісій, решта – в Соснівському районі Черкас.

Водночас додав, що рішенням Черкаської міської ради у структурі виконавчих органів місцевого самоврядування створено управління з питань державної реєстрації , котрому передані повноваження ведення Державного реєстру виборців. Також при управлінні з питань державної реєстрації Черкаської міської ради функціонує відділ ведення Державного реєстру виборців Придніпровського району та відділ ведення Державного реєстру виборців Соснівського району.