Прокурор Іван Шерстобітов заявив клопотання про продовження тримання під вартою підозрюваного у вбивстві Сергія Гури. Попередній термін спливає 19 квітня.

У клопотанні сторона обвинувачення просить продовжити його ще на 60 днів, до 16 червня пише “18000”.

Окрім того прокурор просить про застосування заходів безпеки до підозрюваного у вигляді поміщення до окремої камери ІТТ.  Шерстобітов аргументував це тим, що Гончар не має міцних соціальних зв’язків, може впливати на потерпілу чи свідків або іншим чином впливати на хід справи.

Після ознайомлення захисників із клопотанням, вони попросили долучити до справи документи про те, що підозрюваний Гончар до затримання працював підприємцем, матеріали, які характеризують його, та медичні документи, про виявлення низки хронічних захворювань.

Щодо клопотання прокурора, захисники вважають рішення необгрунтованими. Вони апелюють до того, що Гончар мав до затримання постійне місце проживання, активно співпрацював зі слідством, не має негативних характеристик від свідків.

За словами одного із захисників, у клопотанні не передбачена можливість застосування інших запобіжних заходів. Наприклад, внесення застави, цілодобовий домашній арешт.

– У київському суді понад два місяці розглядали апеляцію на рішення суду про обрання попереднього запобіжного заходу. За цей час жоден із прокурорів не з’явився на засідання, – зауважив захисник Миколи Гончара. – Тому прошу суд відмовити в обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та розглянути можливість обрання заходу не пов’язаного з тримання під вартою.

Колегія суддів ухвалила рішення про продовження терміну тримання під вартою на 60 діб.

Також задовольнили клопотання про поміщення Гончара до камери ІТТ 1. Позиція про обрання альтернативного заходу, на думку суду не знайшла свого підтвердження.

Після задоволення клопотання про продовження терміну тримання під вартою Миколи Гончара, суд повідомив про перенесення підготовчого засідання. Його призначили на 26 квітня 12.00.