Регіональна рада підприємців апелюватиме до обласних депутатів – аби ті звернулись до народних – з приводу формування тарифів на енергоносії, інформують в раді підприємців. Таке рішення було прийнято на останньому засіданні   ради, що проходило   за участі першого заступника голови Черкаської ОДА Тараса Висоцького.

– З питаннями енергоносіїв (електроенергія та газ) було пов’язано кілька останніх засідань ради. Сьогодні їх вартість  підіймається до рівня європейських, але вона є неспівставною, враховуючи нашу купівельну спроможність і стан нашої економіки. Це не лише вартість – це питання обліку обігу енергоносіїв, – наголошує голова Регіональної ради підприємців Черкащини Олександр Турченяк. –  Це Постанова НКРЕКП, що зобов’язує підприємців власним коштом встановлювати газові лічильники з модемом. Це стосується не лише підприємств, а навіть крихітних кафе, що  використовують зовсім небагато газу, проте мусять витрачати на встановлення системи його обліку від 4 до 10 тисяч гривень.

Ми не раз підіймали питання дії такої вартості та умов розрахунків за енергоносії на підприємництво та розвиток економіки загалом, намагалися вплинути на формування таких грабіжницьких тарифів – проте розгляд цих питань блокується на всіх рівнях. Сьогодні ми будемо звертатися до Черкаської обласної ради щодо її звернення до ВРУ стосовно обґрунтованості  тарифів на енергоносії,  публічності та відкритості їх формування. Якщо це не дасть результатів – будемо звертатися до Президента і  добиватися того, аби  економічні реформи, ініційовані Урядом країни, набули реального змісту та забезпечили прогресивний розвиток країни.