Посилення вітру на Черкащині розпочалося годину тому, через вплив тилової частини циклону. Метеостанції області вже зафіксували пориви вітру 15-20 м/с. З відходженням центру циклону на схід України, чекаємо ще сильніші пориви вітру до 25-28 м/с. Така небезпечна ситуація збережеться до вечора, відзначає начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань. При цьому можливі заряди мокрого снігу, які разом зі зниженням температури ближче до ночі можуть призвести до утворення ожеледиці на окремих ділянках доріг.

Низький атмосферний тиск найближчим часом активно зростатиме, що негативно позначиться на самопочутті метеозалежних людей.

На покращення погоди, припинення опадів та «угамування» вітру розраховуємо найближчої ночі. Завдяки проясненням на небі, у вівторок-середу прогнозуємо достатньо теплі дні, до 10-12º тепла.

Новий вплив північного циклону очікується 28-29 лютого, який знову відзначиться дощами, вітром та зниженням температури до 3-5º тепла вдень та 1-3º морозу вночі. Синоптична ситуація буде уточнюватися, слідкуйте за нашими публікаціями.