Без гарячої води протягом шести місяців живуть студенти четвертого гуртожитка Черкаського державного технологічного університету. Розповіла Суспільному голова студради Юлія Загоровська. Каже, миють посуд холодною водою, а щоб покупатися щоразу гріють її у каструлях.


Студентка третього курсу Анастасія Корнійчук розповіла, що гарячої води у гуртожитку не має від червня. Аби покупатися колежанка Анастасії Вікторія Дудник гріє воду на плиті.

“Ми змушені постійно гріти воду, щоб помити посуд, помити голову, для всіх потреб нам потрібна гаряча вода”.

Студенти з п’ятилітровим бутлем теплої води ходять митися у душеву. П’ятикурсник Олександр Ганенко розповів, що студенти гріють воду тому що не можуть витримати холодну воду, особливо, восени. Тому що бояться захворіти.

Порив на мережі стався третього липня, розповів проректор закладу Микола Куницький. Пояснює, чому до цього часу не полагодили.

“Головний інженер почав відстежувати, де цей порив, поки виявили, поки визначили підприємців , які мають це робити, хто має ліцензію, хто ні. Так сталося, що до початку навчального року ми не встигли це зробити. Відповідно, головний інженер написав заяву і звільнився у звязку з невиконананням своїх повних обовязків”.

Директор КП “Черкаситеплокомуненерго” Павло Карась повідомив, що мережа перебуває на балансі ЧДТУ, тож це їхня власність, і вони повинні виконувати роботи.

“Ми є лише надавачами послуг, але до балансової належності. Тобто, ми готові надати теплоносій хоч сьогодні, але їхня мережа не готова, там порив. Ми їм показали місце пориву.”

29 вересня, зі слів Миколи Куницького, заклад освіти має отримати дозвіл на розкопку ділянки, де стався порив мережі. Після цього розпочнуть роботи. Встигнути планують до початку опалювального сезону. За попередніми підрахунками ліквідація пориву вартуватиме закладу 50 тисяч гривень.