Фото Вікторії Мальованої

Сьогодні майже пів дня у самісінькому центрі Черкас, напроти обласного Білого дому, біля відомого нічного клубу сталася незрозуміла надзвичайна подія. Кілька десятків поліцейських перекрили стрічкою тротуар, свідки бачили молодика в наручниках. Занадто цікавим журналістам присутні люди в погонах відповідали, що “затримали людину зі зброєю”.

Офіційно правоохоронці не спромоглися сформувати версію навіть до ночі. Мовляв, між чотирма чоловіками виник конфлікт. На місце пригоди викликали слідчо-оперативну групу поліції, яка встановлює причини й деталі цього конфлікту. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Повну інформацію буде надано згодом.

А якщо немає офіційної інформації, то неофіційної – повнісінько. Як гудуть у соцмережах, конфлікт нібито стався між двома угрупуваннями “людей спортивної статури”, за якими стоять дуже серйозні посадовці і політики регіону. Про що мали розмову – версії розходяться: починаючи від виборів на 197-му окрузі і закінчуючи розподілом бюджетних потоків. Пишуть також, що молодики нібито були озброєні автоматом та пістолетом. Завсідники пабліків також пояснюють, чому поліція так бариться із офіційними повідомленнями: бо нібито “боїться образити будь-яку сторону конфлікту”, адже на місці події “бачили багато дуже відомих і цікавих особистостей”.

Тож, після таких подробиць читати так довго узгоджувану позицію Нацполіції буде надзвичайно цікаво. Чекаємо. Переконані, до ранку неофіційні версії стануть більш конкретні і чіткі. Чи пояснять щось офіційні, якщо вони будуть, – побачимо…