В управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Черкаській області поінформували про результати роботи фіскальної служби області з виплати зарплатних боргів, підвищення рівня заробітної плати в регіоні та висвітлили результати контролю за сплатою податків із заробітної плати.

Так, проведеними перевірками з повноти нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб донараховано за 7 місяців п.р. 3683 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Виявлено всього 3499 найманих осіб (в т.ч. в ході перевірок – 27 осіб), праця яких використовувалась роботодавцем без оформлення трудових відносин та без сплати податків; легалізовано 14689,5 тис.грн. доходів, в результаті донараховано 2644 тис.грн.

В результаті заслуховування працедавців на засіданнях комісій і робочих груп, створених при органах виконавчої влади (за участі ДФС) підвищили рівень заробітної плати 620 роботодавців – юридичних осіб та 553 фізичні особи – підприємці, і як наслідок, місцеві бюджети отримали додаткових 2 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб.

За результатами проведеної роз’яснювальної роботи з керівниками підприємств – боржників 38 погасили заборгованість з заробітної плати в сумі 41681 тис.грн. Як результат, місцеві бюджети одержали додаткових 8,8 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб. Зокрема виплатили зарплатні борги вісім підприємств державної форми власності з часткою державного майна понад 50% на загальну суму 9655 тис.грн.