Професія опалювача і кочегара налічує не одну сотню років. З розвитком опалювального обладнання, застосуванням нових видів палива і розширенням завдань по обігріву приміщень все більшого значення набуває навчання фахівців.

Зараз працівники, які обслуговують системи опалення і які працюють на природному газу, називаються по-іншому – оператори газової котельні.

Перед початком опалювального сезону особливо актуальною є професія «оператора котельні», що передбачає обслуговування робітником автоматизованих котелень з сучасним обладнанням в залежності від системи опалення. Для оператора котельні важливо мати такі професійні якості як: уважність, спостережливість, зібраність, зосередженість, дисциплінованість, здатність швидко приймати рішення в екстремальних ситуаціях.

blank

Саме такими рисами характеру наділені подружжя Ірина та Юрій Куба з Монастирища. У жовтні 2019 року за направленням Монастирищенської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості, вони прослухали повний курс навчання та успішно пройшли перевірку знань за навчальною програмою «Спеціальне навчання та щорічна перевірка знань з питань охорони праці для операторів котельні» і, як результат, отримали направлення на роботу в Центральну районну лікарню на посаду «оператор котельні».

Оператор несе пряму відповідальність за чітку та безперебійну роботу складного механізму котельні і сім’я Ірини та Юрія успішно з цим справляються.

«При організації профнавчання максимально враховуються вимоги роботодавців – навчальні програми узгоджуються із представниками провідних підприємств регіону у відповідних галузях. Фахівці Монастирищенської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості  й надалі будуть організовувати підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації у відповідності до кадрових потреб підприємств або з урахуванням підприємницьких ініціатив безробітних. Навчання протягом всього життя допомагає людині  реалізуватись, робить кожного з нас більш впевненим, дає змогу дивитись у майбутнє більш оптимістично.», –  наголошує директор Монастирищенської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Володимир Левадський.

Монастирищенська районна філія ОЦЗ