За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 2 осіб за фактом незаконного виготовлення, придбання, зберігання, а також транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів та використання підроблених марок акцизного податку та легалізації доходів ( ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 199, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст 204, ч.1 ст. 209 КК України). Про це інформують у пресслужбі обласної прокуратури.

У ході розслідуванням встановлено, що упродовж 2023 року подружжя з  м. Кам’янка Черкаської налагодили придбання з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, в тому числі з підробленими марками акцизного податку, а також самостійне незаконне виготовлення тютюнових виробів та їх систематичний збут населенню. Один з них використав отримані від злочинної діяльності кошти в сумі близько 2,7 млн грн на власні потреби та для подальшого функціонування налагодженого нелегального «бізнесу» – придбання наступних партій незаконно виготовлених цигарок.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснювалось СУ ГУНП в Черкаській області. Оперативний супровід забезпечується працівниками УСР в Черкаській області ДСР НП України.

У разі доведення вини, підозрюваним може загрожувати позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.