Транспортний засіб на вулиці залишила родина переселенців, яка тікала від війни. Уманчанин помітив авто без нагляду та викрав його. Наразі правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Інформують у нацполіції Черкащини.

Ситуація сталася у березні цього року. Родина із Дніпропетровщини тікала з території, яку обстрілювала росія. Тоді на старенькому ВАЗ-2103 68-річний водій зміг доїхати до Умані, де його транспортний засіб зламався.

Машину пенсіонер залишив на вулиці Праці, а сам із сім’єю направився шукати прихистку.

Залишеним без нагляду автомобілем вирішив скористатися невідомий підозрілий чоловік. Він почав котити машину вулицею, що помітили місцеві жителі й викликали поліцію. Окрім того, про викрадення заявив і сам 68-річний власник, коли повернувся за машиною.

Тоді правопорушнику вдалося втекти та правоохоронці його встановили. Ним виявився 41-річний уманчанин, який також причетний до ще декількох кримінальних злочинів.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України та, за процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури, повідомили про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Триває слідство.