У центрі Черкас на розі вулиць Митницької та бульвару Шевченка біля будинку колишнього Адмінсуду на тротуарі перехожі помітили чоловіка, що лежав без ознак життя. Як розповів журналістам нашого видання випадковий свідок Олександр, люди одразу почали телефонувати до поліції, адже не було зрозуміло, чи не постраждав раптом невідомий від нападу, і чи живий він взагалі.

– Ми викликали поліцію, чекали 15 хвилин, і ніхто не приїхав. А це – центр міста. І жодного патруля, жодного патрульного навколо. Потім зателефонували у швидку, вона приїхала через 15 хвилин. Лікарі оглянули чоловіка і забрали. А поліція так і не приїхала. Ми постояли ще якийсь час, однак правоохоронців недочекались. Хоча, коли дзвониш на “102”, то обов’язково ж маєш повідомити свої дані і, передбачається, маєш чекати правоохоронців. Тобто, виходить, що всього пройшло близько години після дзвінка на “102”, але реакції – нуль. А якщо мова йде справді про злочин? Чи можна сподіватись, що з такими підходами його хтось розкриє, – обурююється чоловік.

Цікаво, що в цей час на Соборній площі із громадою зустрічався відомий політик, колишній голова СБУ Валентин Наливайченко, то, може, поліція більше переймалась “політичною охороною”, аніж своїми безпосередніми обов’язками.

До речі, на відсутність поліції на вулицях міста скаржаться до редакції не вперше. Коли на початку реформи правоохоронці безперестанку патрулювали Черкаси і вдень, і вночі, то нині їх взагалі не видно, ані піших, ані на авто.

Коментарі поліції, якщо їх вдасться добитися, опублікуємо згодом.