Черкаська поліція розслідує знищення білборду Олександра Вілкула по вулиці Дахнівська, 73. Невідомі особи спиляли рекламну конструкцію в обласному центрі вночі 8 лютого. Відповідна інформація розміщена в Єдиному реєстрі судових рішень. Про це повідомляють спостерігачі громадської мережі ОПОРА.

Національна поліція розпочала досудове слідство 8 лютого, того ж дня відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 194 ККУ (Умисне знищення або пошкодження майна).

12 і 14 лютого суд надав дозвіл на призначення судово-трасологічних експертиз. Вони мають встановити, чи можливо ідентифікації слід знаряддя зламу та чи придатний для ідентифікації слід взуття на місці злочину.

28 лютого Соснівський райсуд Черкас задовольнив клопотання слідчого і своїми ухвалами надав доступ на отримання інформації про з’єднання абонентських номерів «Vodafone», «Lifecell» та «Київствар», що перебували в районі вчинення злочину. На думку правоохоронців, невідомі особи, які пошкодили білборд могли використовувати мобільний зв’язок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріотизм як ширма: як “націоналісти” в Черкасах білборди для “Батьківщини” “віджимають”

Інформації щодо кримінальних провадженнях по інших пошкоджених об’єктах із політичною рекламою в Єдиному реєстрі судових рішень не вдалося виявити.

Нагадаємо, протягом лютого у Черкасах невідомі знищили щонайменше п’ять об’єктів зовнішньої реклами із зображеннями кандидатів Євгенія Мураєва, Олександра Вілкула та партій «Опозиційний блок» і «Наш край».

8 лютого «постраждали» сітілайт із символікою «Опозиційного блоку» в центрі міста (був підпалений), сітілайт із зображенням Євгенія Мураєва на перехресті бул. Шевченка та вулиці Іллєнка (розбитий), білборди із зображенням Олександра Вілкула в районі площі 700-ліття (порізаний) та на вулиці Дахнівській біля санаторію «Україна» (зрізаний)

20 лютого голова обласного осередку «Нацкорпусу» Дмитро Кухарчук у «Фейсбуці» оприлюднив відео, на якому зафіксовано, як невідомі вночі зрізають білборди із зображенням Євгенія Мураєва та із символікою партії «Наш край» й фото голови обласного осередку Анатолія Нужного.

На сесії Черкаської міської ради 14 лютого депутат Роман Шевченко повідомив про зрізаний білборд та звернувся до прокуратури й поліції із закликом відреагувати на порушення.