Багато гурманів чекає червня, аби поласувати дешевою полуницею. На жаль, цього року, мабуть, не вийде. Нині за полуницю просять від 70 до 85 гривень за кілограм. Для порівняння: рік тому найкращу, відбірну ягоду можна було придбати за 30-40 гривень, а дрібнішу – за 10-20. Та й смачніша, солодша була у минулому році полуниця, оскільки ввібрала багато сонця. «Цього року теж солодка, якщо гарненько посипати цукром», – жартує знайома. Причина у затяжних дощах. Ягоди погано визріли й уже починають гнити. Багато полуниць пропало восени від засухи, а навесні від заморозків, пишуть “Вісті Черкащини”.

«Щоразу цікавлюся ціною полуниць, – розповідає катеринопільчанка Марина. – Діти їх страшенно люблять. Але цьогоріч купувала лише раз (2 кілограми), аби наласувалися. Якщо ціна не впаде хоча б до сорока гривень (а я думаю, що вже не впаде), то й не купуватиму більше. Нехай їдять банани. Вони хоч і заморські, але дешевші. Вдвічі! Та й уже поспівають черешні. Маємо вдома два дерева: і червону, і жовту. Тож без ягід не залишимось. А далі – малина, смородина, абрикоси, сливи».

Молода картопля, тим часом, порівняно з минулим роком тримається в ціні, навіть дешевша. Торік за кіло просили 22 гривні, а зараз 18-20.

Порадував травень також ранніми грибами. Уже тижнів три катеринопільчани збирають маслюки, печериці та підвишні. Нині хваляться, що вже пішов білий гриб.