Перестало битися серце черкаського письменника, поета, художника Ігоря Забудського. Про це повідомила поетеса Любов Зоряна, пише “Прочерк“.

За інформацією Черкаської обласної бібліотеки для дітей, Ігор Володимирович народився в місті Черкаси 8 червня 1960 року, тут у 1977 році закінчив із золотою медаллю середню школу № 11. Завжди енергійний, захоплений бурхливими планами, вольовий, практичний, готовий завжди прийти на допомогу. А тим часом доля поклала на його плечі тяжкий хрест. Повертаючись із заняття в художній студії Палацу піонерів, десятирічний хлопчик потрапив у важку автомобільну аварію, внаслідок якої втратив можливість ходити.

Відтоді, як згадує письменник, дитинство закінчилось, а неможливість мандрувати він «замінив можливістю створювати різні – земні й неземні – дороги на графічних листах в оточенні добрих охоронців гармонії велетенських сосон та кремезних дубів».

1982 рік порадував майбутнього письменника першими друкованими публікаціями в місцевій пресі. Через відому письменницю Валентину Кузьменко-Волошину Ігор знайомиться з черкаським письменницьким колом.

Перше вагоме визнання поетичних спроб Забудського приходить у 1984 році з ленінградськими (нині Санкт-Петербург) публікаціями в журналі «Аврора». Згодом його друковане слово з’являється і в часописах «Вітрила», «Кроки» та в газеті «Молодь України».

Це визнання стимулює до творчої праці, активізує молодого митця. З 1986 року він працює літературним консультантом у газеті «Молодь Черкащини», ведучим поетичної рубрики «Соло», редактором літературного додатку «Дніпряни» та двох альманахів черкаської молодіжної поезії «ЧП-89» та «ЧП-90». З 1995року працює художником в прес-центрі ВАТ «Азот».

У 1998 та 2000 роках видані перші книги поета російською («Постижение») та українською мовами («Лісова прем’єра»).

blank

Із 2000 року Ігор Забудський – член Національної спілки письменників України.

За збірку «Завтра моє», видану у 2003 році, письменник відзначений літературною премією «Берег надії» імені Василя Симоненка. В 2005 році за допомогою друзів видав альбом графічних робіт, «Ігор Забудський»: 140 кольорових картин в унікальній кропіткій техніці – перо і кольорова туш.