Протягом січня-березня 2019 року послугами Черкаської обласної служби зайнятості скористалися  майже 26,7 тис.  безробітних, що на 430 осіб менше, ніж у січні-березні 2018 року. Повідомляють у прес-службі ОЦЗ.

Роботодавці регіону поінформували центри зайнятості та філії Черкаської обласної служби зайнятості про наявність 11,5 тис. вакансій.

За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу  8,7 тис. осіб, в тому числі шляхом виплати допомоги по безробіттю одноразово для зайняття підприємницькою діяльністю – 14 осіб, з компенсацією роботодавцю єдиного соціального внеску – 180 осіб. Серед осіб, які отримали роботу у поточному році, майже половина в перші дні звернення до служби зайнятості.

Протягом  січня-березня  2019 року для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці понад 3,3 тис. безробітних проходив професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації. Навчання здійснювалось під конкретні замовлення роботодавців. Рівень працевлаштування безробітних після проходження професійного навчання по області становив понад 61%.

Впродовж  січня-березня 2019 року у громадських та інших роботах тимчасового характеру брали участь  2,5 тис. осіб.

Станом на 1 квітня  2019 року в центрах зайнятості та філіях обласного центру зайнятості на обліку перебувало  майже 18,4  тис. безробітних громадян, що на 6,2% менше, ніж на 1 квітня  2019 року.