За першу добу з часу запуску двох нових послуг для внутрішньо переміщених осіб, а саме – можливістю направити заяву для зміни адреси тимчасового проживання або знятись з обліку ВПО, понад 20 000 переселенців отримали їх через застосунок Дія.

“Цифровізація соціальної сфери унеможливлює бюрократію та робить соціальні послуги адміністративного характеру доступними та зручними для громадян. Саме це наочно ілюструє результат, отриманий за першу добу після запуску двох оцифрованих послуг для ВПО у застосунку Дія.” – підкреслив важливість цифровізації соцсфери заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко.

Кількість заяв на зняття з обліку ВПО, що надійшли через застосунок Дія за першу добу, складає 12 172 заяви, у тому числі успішно виконані – 11 891. Щодо зміни адреси тимчасового проживання переселенців, то подано 8239 заяв, у тому числі успішно виконані – 7611.

Для порівняння: за жовтень 2022 року послугу щодо зняття з обліку ВПО змогли отримати 9 080 громадян, а в листопаді – 10 755 громадян.

Нагадаємо, послуги впроваджено Міністерством соціальної політики України спільно з Мінцифрою та ДП “ІОЦ Мінсоцполітики” за підтримки “Проекту підтримки Дія”, який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки Швеції.

За інформацією Урядового порталу