Із перших днів військової агресії з боку росії Черкаси прихистили понад 23 тисячі людей, постраждалих внаслідок бойових дій та змушених покинути свої рідні домівки. Серед них – понад 6000 дітей, майже 1100 осіб з інвалідністю й хворі, які потребують гемодіалізу, протезування й іншої медичної допомоги. Розповіли у пресслужбі міської ради.

Для максимальної підтримки внутрішньо переміщених осіб основними завданнями Гуманітарного центру Черкаської міської ради стали:
*допомога в поселенні;
*гуманітарна допомога (продукти харчування, засоби гігієни, одяг, взуття, ліки, посуд, постільна білизна тощо);
*психологічна, медична, юридична та інша допомога.

У роботу включилися структурні підрозділи міської ради, комунальні підприємства, благодійники, волонтери.

І за 4 місяці діяльності Гуманітарного центру, окрім допомоги в розселенні, внутрішньо переміщеним особам видано більше 110 тонн продуктів харчування, роздано більше 60 тисяч одиниць одягу, 70 тисяч одиниць засобів гігієни і стільки ж ліків.

Також значна частина роботи Гуманітарного центру спрямована для допомоги нашим захисникам: продуктами, одягом, підтримкою в лікарнях і на передовій. З початку війни волонтерами Центру для них сплетено 1150 кв. метрів маскувальних сіток, виготовлено 197 захисних «кікімор» і більше 2 000 смачних та поживних енергетичних батончиків.