У січні-березні 2019 року кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості та філіями, зросла на 6,3% та становила понад 3,1 тис. осіб. Повідомляють у обласній службі зайнятості.

Кількість вакансій в базі даних обласної служби зайнятості зросла на 5,8% до 11,5 тис. одиниць. З початку року до центрів зайнятості області та філій надійшло 10,9 тис. вакансій, що на 3,3% більше, ніж у січні-березні 2018 року. Про це повідомляє обласний центр зайнятості.

Кількість осіб, працевлаштованих за сприяння обласної служби зайнятості, зросла на 9,5% та становила 8,6 тисяч. При цьому, 45,8% з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. Поміж колишніх безробітних 45% знайшли роботу в сільському, лісовому та рибному господарствах, 14,9% – в оптовій та роздрібній торгівлі та ремонті автотранспортних засобів, 14,5% – у переробній промисловості, 4,1% – у сфері державного управління й оборони, 3,1% – на транспорті , 3,0% – у сфері освіти,  2,9% – у сфері охорони здоров’я.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  працевлаштовано 180 безробітних (77 осіб, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 103 особи, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємства в пріоритетних видах економічної діяльності).

За сприяння обласної служби зайнятості забезпечено тимчасову зайнятість 2473  громадянам,  зокрема,  271 особа взяла участь у громадських роботах та 2202 особи в інших роботах тимчасового характеру. Найбільш поширені види громадських робіт: допомога сім’ям учасників АТО, супровід людей із порушеннями зору, роботи на об’єктах соціальної сфери тощо.

Задля професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, у січні-березні 2019 року за сприяння обласної служби зайнятості понад 3,3 тис. безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості становила 277 осіб. Найбільш популярними професіями, які здобули безробітні, є: електрогазозварник, тракторист – машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, кухар, перукар, оператор котельні, манікюрник, продавець, водій автотранспортних засобів, швачка, адміністратор, кравець, кондитер, оператор із обробки інформації та програмного забезпечення, електромонтер із ремонту та обслуговування електроустаткування, касир торговельного залу.

Протягом січня-березня 2019 року кількість осіб, охоплених профорієнтаційними послугами, становила 43,3 тис. осіб, зокрема майже 26,3 тис. осіб, які мали статус зареєстрованого безробітного.

Завдяки підвищенню результативності роботи щодо оперативного працевлаштування громадян, кількість безробітних станом на 1 квітня 2019 року, у  порівнянні з відповідною датою 2018 року, скоротилася на 6,2%  (на 1224 особи) та становила майже 18,4 тис. осіб. Кількість отримувачів допомоги по безробіттю, також, зменшилася на 4,1% (на 674 особи) та становила 15,9 тис. осіб.