Протягом цьогорічного пожежонебезпечного періоду у лісах, підпорядкованих державним лісогосподарським підприємствам Черкащини, трапилося 47 випадків низових лісових пожеж на загальній площі 7,02 га. Про це повідомив головний спеціаліст Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Микола Бихало, інформують в установі.

За його словами, не зважаючи на осінню прохолодну погоду, у лісах Черкащини знову переважає 5 найвищий клас пожежної небезпеки. Тож працівники державної лісової охорони продовжують працювати в посиленому режимі.

Важливим фактором у боротьбі з лісовими пожежами є їх попередження, а при неможливості уникнення, вчасне виявлення та локалізація. Оскільки основною причиною виникнення лісових пожеж є людський фактор, лісівниками ведеться профілактична протипожежна агітація серед населення. Для охорони лісів від пожеж діють мобільні групи для проведення рейдів по виявленню порушників «Правил пожежної безпеки в лісах України». З початку року у держлісгоспах проведено 433 протипожежних рейди та виявлено 29 випадків порушень пожежної безпеки.

Допомагають виявляти лісові пожежі на початкових стадіях 14 телевізійних систем спостереження, 6 квадрокоптерів. Облаштовано понад 2 тис. кілометрів нових мінералізованих смуг, проведено догляд за ними загальною протяжністю 8,5 тис. кілометрів.

Вогонь – найбільший ворог лісу, тож громадяни мають чітко усвідомлювати, якої непоправної шкоди довкіллю можуть завдати лісові пожежі. І це зобов’язує кожного з нас робити усе можливе, аби не допустити цього лиха.