За ці кошти в черкаських школах, дитячих садках та в позашкільних закладах планують провести ремонтні роботи й закупити для них нове обладнання. Загалом бюджет розвитку в галузі освіти цього року сягає понад 114 млн грн.

– Наші діти заслуговують на все найкраще. Разом із командою крок за кроком працюємо над створенням затишних та комфортних умов у шкільних коридорах та класах. Усе в них має сприяти навчанню, – коментує міський голова Анатолій Бондаренко. – Утім, не менш важливим є і те, чим підростаюче покоління займатиметься після школи. Тож, аби їхнє дозвілля у вільний час було змістовним та корисним, оновлюємо мистецькі, спортивні школи. Від підрядних організацій, які здійснюватимуть ремонтні роботи в освітніх закладах, вимагатимемо якості, щоб із року в рік ми не поверталися до одних і тих же проблем.

Серед робіт, якими будуть охоплені навчальні заклади, – утеплення фасадів, заміна вікон та інженерних мереж, ремонт покрівель, харчоблоків, санвузлів, облаштування спортивних залів та подвір’їв навколо. Загалом оновлення цього року торкнуться 23 шкіл та 27 дитячих садків. На це спрямують понад 79 млн грн.

Для поліпшення навчального процесу міська влада ініціює закупівлю нового обладнання в класи. Як приклад, для ФІМЛІ, 9-ої гімназії, 17, 20, 36 шкіл закуплять сенсорні панелі, їх разом із мультимедійним комплексом придбають і для гуманітарно-правового ліцею. У 28-ій школі облаштують сучасний кабінет фізики.

У кількох школах (№ 6, 27, 29) зведуть спортивні майданчики зі штучним покриттям, у 17 школі в межах проектів «громадського бюджету» втілять реконструкцію бігових доріжок гумовим покриттям, а у 20-ій школі збудують футбольне міні-поле зі штучним покриттям. На це витратять — 5,8 млн грн.

Не залишилися поза увагою і об’єкти культури, зокрема, школи естетичного виховання.

У Дитячій школі мистецтв у 2019 утеплять фасад, відремонтують кілька навчальних класів, замінять мережі. Оновлять, поза тим, і будівлю Станції юних техніків.

Понад 2,9 млн грн спрямують на забезпечення діяльності бібліотек. У них оновлять книжковий фонд, а в бібліотеці ім. Лесі України відремонтують будівлю.

Окрему увагу міська влада цього року зосередить на поліпшенні спортивної інфраструктури міста. Для тренувань закуповуватимуть нове обладнання, сучасний інвентар, у приміщенні низки спортшкіл проведуть ремонтні роботи. Йдеться зокрема про КДЮСШ № 1, №2, «Спартак», низка змін запланована й на Центральному стадіоні та в палаці спорту «Будівельник».