Днями у соцмережах розпочався шквал критичних атак щодо діяльності народного депутата України по 197-му округу Віталія Войцехівського. Як це часто уміють робити усілякого роду “громадські активісти”, його звинувачують у всіх смертних гріхах. Народний обранець на своїй сторінці у “Фейсбук” чітко і аргументовано відповів своїм “опонентам”. Далі – мовою оригіналу:

“Пригадую, як приблизно рік тому, після мого виступу у Верховній Раді щодо рейдерського захоплення Красногірського олійного заводу, розпочався шквал «викривальних» матеріалів у т.з. «незалежних» ЗМІ та на сторінках у соцмережах від «небайдужих громадян».

Основні теми знайомі та пройдені, давно рефлексій не викликають:
– Войцехівський – ще той злодій
– Войцехівський – затятий регіонал
– Войцехівський гнобив і гнобить бізнес
– Войцехівський контролює ЗМІ
– Войцехівський створив ботоферму.

Перлиною фантазій «небайдужих» тоді стала тема, що Войцехівський, як виявляється, сам хотів здійснити рейдерське захоплення КрОЗ, але сталася, як бачте, невдача. Тому вирішив відвести від себе підозри, нахабно оббріхуючи порядних людей.

Тоді навіть депутати різних рівнів у праведному гніві підписували звернення до керівництва Верховної Ради, щоб якось покарали ж цього нардепа.

Минув рік. Із дванадцяти присутніх при захопленні злочинців половині оголошені підозри. А хтось уже й термін свій отримав. Сподіваюся, що правоохоронні органи доведуть справу до логічного кінця. І сподіваюся, що ті, хто задекларували свій «пильний контроль» над справою, усе ж таки пояснять слідству свою справжню роль у цій брудній історії.

Чому знову згадую це? Та тому що останнім часом знову активізувалися «небайдужі громадяни», які палко почали оприлюднювати «викривальні» заяви. Звісно, можу лише подякувати за інтерес до моєї скромної персони. Себе заспокоюю тим, що їхня активність пов’язана лише із весняним загостренням. Так буває.

А якщо серйозно, то хочу вкотре звернутися до «активних» та «небайдужих». Таке враження, що живемо у різних світах. Люди довкола далеко не дурні. Українське суспільство змінилось назавжди. Усі розуміють, хто є хто у цьому світі, хто як живе, які у кого статки і зв’язки. Звісно, якщо у вас аж так багато вільного часу в ці скрутні часи, продовжуйте свої «викривальні» дії. Без вас часом і сумно, чесно кажучи.

А я ж надаю перевагу конкретній роботі, на виконання якої мене делегували люди. Реальні люди. Тому і в соціальних мережах, чесно кажучи, я нечастий гість, і не сприймаю їх у якості майданчиків для конструктивних дискусій.

І обіцяю точно – надалі буду так само натхненно боротися із тими злочинами, які «кришують» посадовці, що «в курсі». Мова йде і про незаконний видобуток та продаж піску, і про незаконне випилювання лісу, і про незаконне виготовлення та продаж пального. І, звісно ж, про тих «бізнесменів», котрі чесно жити не бажають. Упевнений, на декого ще чекають ряд неприємних сюрпризів.

І на завершення. Невеличкий екскурс в історію. Прекрасно пам’ятаю, коли один народний обранець щоп’ятниці із трибуни Верховної Ради ініціював порушення кримінальних справ. Веселі часи були. Тоді ЗМІ дуже активно писали про вкрадені посадовцями кошти – і в інтернеті, і у вигляді тон безкоштовної макулатури серед місцевого населення. Сьогодні ж ці справи закриваються за відсутністю складу злочину. Тільки-но про це чомусь «незалежні» журналісти уже не пишуть. Мабуть, тому, що «ініціатор» десь зник?

У мене все. Висновки робіть самі”, – написав народний депутат.