За результатами досудового розслідування Звенигородською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадової особи органу місцевого самоврядування, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України. Про це інформує прес-служба відомства.

Досудовим розслідуванням установлено, що посадова особа однієї з районних рад подала у встановленому порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017 рік за формою, що визначена Національним агентством з питань запобігання корупції, в якій умисно не зазначила відомості про сукупний дохід в розмірі 990 тис. грн., отриманий від зайняття підприємницькою діяльністю фермерського господарства, кінцевим бенефіціарним власником якого вона є.

Наразі прокуратурою вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у виді штрафу від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.