Черкаським тероборонівцям, які зараз перебувають на фронті, дуже потрібна нова техніка. Із такою заявою виступив командир Черкаської ТРО Анатолій Стуженко. Потрібно мінімум 60 “мавіків” та більше 120 “старлінків”.

“У ротах залишилося по 20 осіб. Але вони стоять. Це говорить про стержень. За ніч ми втратили три “мавіка”, це великі кошти. Проте сьогодні ми не втратили жодного бійця і це важливіше”, – виступив на сесії Стуженко.

Між тим, депутати уточнили, що загалом потреби оборони та ЗСУ з бюджету буде профінансовано більше, як на 300 мільйонів гривень, і ще 150 мільйонів депутати поки що залишили в резервному фонді, які можна буде використовувати для безпеки за потреби, і на які вже є пропозиції від ЗСУ, ТРО та силових структур.

“У нас більше 300 мільйонів виділено на забезпечення безпеки та на армію. Лише в бюджеті розвитку, який ми обговорюємо сьогодні, закладено більше 55 мільйонів на тероборону, більше 52 на ЗСУ, 106 мільйонів на заходи безпеки, 13 мільйонів на боротьбу з тероризмом. А ще видатки на потреба МНС, СІЗО, Нацполіцію на інші безпекові заходи”, – уточнив секретар міськради Юрій Тренкін.

Тому депутати закликали деяких колег не спекулювати на темі допомоги армії.

“Сьогодні надійшла потреба від тероборони 60 мільйонів на “мавіки”, в наступному місяці прийде ще на 60 мільйонів, потім ще. А ми говоримо про бюджет на рік. Ми ж розуміємо, що всі потреби ми не зможемо закрити за рахунок міського бюджету. Потрібна буде допомога волонтерів, бізнесу, благодійних фондів. Тож давайте не будемо нагнітати, що міська рада не допомагає”, – закликали депутати, попросивши міську раду детально повідомити громадськість, скільки і на які потреба оборони та армії виділяється коштів.