Черкаський журналіст та військовий Валентин Чернявський днями пожалівся на власника автомобля через те, що його транспортний засіб створював значний шум. Журналіст зазначив, що вже майже рік у місті діє заборона на рух такого транспорту, водночас у поліції немає приладів, які здатні вимірювати рівень шуму, пише сайт “Про все“.

Нагадаємо, що в липні 2022 року, комісія з питань ТЕБ та НС ухвалила рішення про заборону руху транспортних засобів у Черкасах, що створюють значний шум. Комісія доручила управлінню патрульної поліції в Черкаської області примусово вилучати такий транспорт і відправляти його на спецмайданчик.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко в коментарі казав, що міська влада не має повноважень зупиняти чи перевіряти транспортні засоби, які створюють сильний шум.

– Питання не до нас, ми не можемо контролювати ці всі питання, це питання до Національної поліції та інших відповідних органів. Я думаю, що експлуатація транспортних засобів із прямотоками заборонена. Це питання точно не в нашій компетенції. Ми готові все, що можемо, робити, але ми не маємо повноважень зупиняти транспортні засоби, як ми їх можемо контролювати? Для цього є відповідні органи, – говорить міський голова.

Те, що в поліції немає відповідних приладів, які вимірюють рівень шуму, Анатолій Бондаренко коментує так:

– Хай скажуть, які прилади, ми їм купимо. У військовий час, які ще потрібні прилади, коли людей лякають своїм шумом. Нам теж багато скарг надходить. Які ще потрібно прилади купити під час війни, я не розумію. Я вважаю, що потрібно забирати такі транспортні засоби і на цьому кінець.