З метою упередження можливих негативних наслідків масового вивільнення працівників Смілянської районної державної адміністрації фахівці Смілянського міськрайонного центру зайнятості допомагають адаптуватися вивільнюваним працівникам під нові вимоги ринку праці. Так, нещодавно пройшов інформаційний семінар, де для зазначеної категорії громадян роз’яснили деталі законодавства про зайнятість і як в цій ситуації допомагатиме служба зайнятості.

Ольга Дар’єва – начальниця відділу взаємодії з роботодавцями підготувала інформацію про актуальні вакансії: «Я це зробила для того, щоб ви ще до звільнення могли знайти собі роботу. Ви можете відвідати семінари із техніки пошуку роботи та навчитися писати резюме, яке буде цікаве сучасному роботодавцю, вигідно презентувати себе під час співбесіди, відрізняти достовірні джерела інформації про вакансії та обирати перевірених роботодавців. Більшість професій, які зараз затребувані на ринку праці – робітничі. Отримати таку спеціальність можна безкоштовно за сприяння служби зайнятості».

Близько 30 учасників заходу також дізналися про комплекс соціальних послуг, можливості професійного навчання відповідно до здібностей та з урахуванням потреб ринку праці та інноваційні підходи в роботі служби зайнятості.

 «Ми сприяємо відкриттю власної справи. Проводимо семінари та тренінги, на яких навчаємо фінансовій грамотності, обізнаності у законодавчій сфері, про співпрацю із фіскальною службою. Кращі бізнес-проєкти отримують фінансування»,– акцентувала начальниця відділу організації працевлаштування населення Любов Пастушенко.

Повідомляє Смілянський міськрайонний центр зайнятості.