Енергетики Товариства допомагають колегам АТ «Миколаївобленерго» відновлювати пошкоджені лінії електропередачі після ворожих обстрілів. Спільно з колегами з інших регіонів вони об’єднались, аби якнайшвидше повернути світло у оселі жителів.

Долучились до допомоги бригади розподільних мереж та служби високовольтних ліній ПАТ «Черкасиобленерго».

blankЗа словами заступника директора технічного з високовольтних мереж ПАТ «Черкасиобленерго» Валентина Бурли після отримання заклику колег АТ «Миколаївобленерго» про допомогу, наше Товариство одне з перших долучилось до відновлення електромереж на Миколаївщині.

blank – В осінньо-зимовий період служба високовольтних ліній ПАТ «Черкасиобленерго» в основному здійснює розчистку повітряних ліній 35-150 кВ. Втім окрім основної роботи наша служба долучилась до допомоги миколаївським колегам-енергетикам, адже після атак ворога 87 населених пунктів Миколаївської області опинились без електроживлення, жителі Миколаївщини перебували без світла майже дев’ять місяців. Тож після звернення АТ «Миколаївобленерго» ми відразу розпочали роботи з відновлення електромереж. Зокрема з листопада 2022 року і дотепер працівники бригади служби високовольтних ліній почергово виїжджають на роботи з відновлення. Вони працюють там по два тижні, потім проводимо їх ротацію,– розповів Валентин Бурла.

blankТак, бригада ПАТ «Черкасиобленерго» працювала у місті Снігурівка Миколаївської області.

blank– Наша бригада високовольтних ліній в кількості вісім осіб відновлювала пошкоджені лінії електропередачі в Снігурівці, роботи було дуже багато. Ми використовували дві автовишки та один бригадний автомобіль,- зазначив електромонтер високовольтних ліній ПАТ «Черкасиобленерго» Олександр Піхур.– Ми звикли працювати і вдень і вночі, за будь-якої погоди, розуміємо, що нашим захисникам в окопах ще важче, тому хочемо допомогти людям, виконуючи свою роботу.

blankОскільки працювати доводилось на замінованих територіях, під звуки обстрілів, то енергетикам допомагали сапери ДСНС, попередньо розміновуючи територію.

blank– Умови були складні, тоді дощі були, спецодяг у нас швидко намокав, тому постійно доводилось перевдягатися. Для цього керівництво ПАТ «Черкасиобленерго» нас забезпечило додатковим спецодягом, щоб, коли основний намокне, можна було перевдягнутися і працювати в сухому спецодязі,– прокоментував майстер служби високовольтних ліній ПАТ «Черкасиобленерго» Сергій Гордієнко.– Спочатку було трохи страшнувато, бо раніше в таких умовах роботи не виконували під час обстрілів, на замінованій території, але нам допомагала ДСНС, робила розмінування. Загалом кілометраж пошкоджених ліній був дуже великий. Міняли все, що було необхідно, щоб в подальшому електромережі працювали бездоганно.

blankЗа словами черкаських енергетиків на Миколаївщині вони виконували роботи з ремонту проводів, заміні опор, заміні пошкодженої ізоляції та інші.

blank– Днями голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім відзначив роботу енергетиків Черкащини та подякував за допомогу. Зокрема у листі йдеться, що Миколаївська обласна військова адміністрація висловлює вдячність за надання технічної допомоги у відновленні системи розподілу електроенергії Миколаївщини, яка зазнала значних пошкоджень і руйнувань,– зазначив директор технічний з високовольтних мереж ПАТ «Черкасиобленерго» Валентин Бурла.

blankУ своєму відеозверненні подякував енергетикам країни за підтримку в.о. генерального директора АТ «Миколаївобленерго» Вадим Данилків.

blank– Я просто був вражений наскільки ми, українці, згуртовані та об’єднані, наскільки нас ця війна об’єднала. На наш заклик про допомогу відгукнулися колеги з різних компаній: «Хмельницькобленерго», «Черкасиобленерго», «Львівобленерго», «Прикарпаттяобленерго», «Тернопільобленерго». Ми вдячні кожному, хто приїхав і почув цей заклик. Дякую хлопцям, які під дощем, в болоті, на замінованій території відновлювали пошкоджені електромережі. Дякую вам, колеги, від себе особисто і від кожного жителя Миколаївщини,– звернувся до енергетиків Вадим Данилків.

blankНадалі енергетики планують продовжити співпрацю та допомогу, щоб світло повернулось до кожної оселі жителів Миколаївської області, а ворог назавжди покинув нашу країну.

blank– ПАТ «Черкасиобленерго» є одною з багатьох компаній Міністерства енергетики України, яка допомагає відновлювати електричні мережі, пошкоджені обстрілами російських окупантів. Так, в Миколаївській області працюють над відновленням електропостачання три бригади нашого підприємства, зокрема 20 осіб персоналу та сім одиниць техніки. Бригади виконують роботу два тижні і потім відбувається ротація: одні працівники замінюють інших. Ми переконані, що допомога нашим колегам з Миколаївщини щодо відновлення електромережі – це одне з головних завдань, яке ми спільно виконуємо для нашої України,– підсумував директор технічний ПАТ «Черкасиобленерго» Володимир Заврін.