9 листопада 2019 року працівники ПАТ «Черкасиобленерго» за підтримки профспілкового комітету Товариства відвідали унікальну виставку Body Worlds Ґунтера фон Гаґенса. На виставці «Всесвіт тіла» експонуються справжні людські тіла, збережені після смерті їхніх власників методом пластинації. Повідомили у прес-службі Товариства.

Німецький анатом винайшов у 1970-х роках процес, при якому уся рідина, що міститься в тілі за життя, заміщується особливим пластиком – спеціальний метод бальзамування і консервації. Оброблені таким способом тіла зберігають клітинні структури та рельєф мертвих тканин на довгі роки.

blank

Усі тіла на виставці належали людям, які добровільно заповіли себе науці після смерті. У базі університету пластинації, що знаходиться у Гейдельберзі (Німеччина), наразі нараховується близько 18 000 заявок від донорів. Усі вони хочуть стати «живими мертвими експонатами» і подорожувати разом з виставкою фон Гаґенса навіть після смерті.

blank

На київській виставці можна побачити експозицію під назвою «Цикл Життя». Вона показує усі етапи життя людини — від зачаття до природної смерті, наочно демонструє, чому паління та алкоголь шкодять нашому здоров’ю, чому варто займатися спортом та як ожиріння впливає на якість життя. Крім того, виставка доповнена мультимедійними установками, які розкривають секрети нашого тіла та навчають.

blank

Перша виставка BODY WORLDS – «Всесвіт тіла» відбулася в Токіо в 1995-році і, попри неоднозначну реакцію, стала справжнім феноменом. Нині ж на пересувній виставці, яку вже встигли оцінити понад 49 млн глядачів у Польщі, Нідерландах, Китаї, США, Канаді та інших країнах, побували і черкаські енергетики.

blank