В одному із сіл Шполянського району, 27-річний чоловік у свого товариша викрав автомобіль, який залишив в іншому селі. Зловмисника правоохоронці затримали в порядку статті 208 КПК України. Відкрито кримінальне провадження та чоловіку оголошено про підозру. Повідомляють в нацполіції Черкащини.

До Шполянського відділення поліції зателефонував 28-річний житель одного із сіл району та повідомив про незаконне заволодіння його транспортним засобом. Правоохоронці, які прибули за вказаною адресою від заявника дізнались, що ввечері до нього приходив знайомий з яким він розпивав оковиту, після чого вони лягли спати, а коли вранці прокинулись, то виявили, що автомобіля немає. Окрім заявника на подвір’ї також був присутній його товариш, який при спілкуванні з правоохоронцями помітно нервував та плутався у показах. Як з’ясувалось товариш потерпілого раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. В розмові з правоохоронцями він розповів, що автомобіль викрав він. Після застілля він побачив, де товариш зберігає ключі. Коли він заснув, чоловік взяв їх та відігнав авто в інше село, де залишив. Після чого повернувся до будинку потерпілого та ліг спати. Що збирався далі робити з автомобілем не пояснив.

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку статті 208 КПК України. Шполянським відділенням поліції відкрито кримінальне провадження та чоловіку оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.