П’ятеро черкащан, учасників АТО, які брали участь і стали переможцями і призерами Всеукраїнських змагань «Ігри Нескорених», нагородять пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси» ІІ і ІІІ ступенів. Такі проекти рішення підтримали сьогодні під час сесії міські обранці, інформує “Вичерпно”.

Пам’ятним знаком Черкаської міської ради «За заслуги перед містом Черкаси» ІІ ступеня нагородять таких учасників бойових дій:

1. Фіщука  Дениса  Вікторовича,  військового  пенсіонера,  інваліда 2 групи, який 2014 року добровільно в підрозділі СБУ брав безпосередню участь в АТО, має статус учасника бойових дій. Учасник Всеукраїнських змагань «Ігри нескорених» 2018 року, на яких виборов срібну нагороду з плавання та золоту – з велоспорту. У числі 15 українських спортсменів – учасників бойових дій в АТО представляє Україну на міжнародних змаганнях «Ігри нескорених», які 2018 року відбуваються в столиці Австралії – Сіднеї.

2. Лукашука Артема Борисовича, учасника бойових дій в АТО, інваліда війни 2 групи. Із 2013 року служив у 25-й окремій Дніпропетровській повітрянодесантній бригаді, бійці якої одними з перших вирушили захищати Україну на Донбас. Артем пройшов ряд «гарячих точок» зони АТО: Слов’янськ, Ямпіль, Червоний Лиман, Дебальцеве. 12 серпня 2014 року в запеклому бою з ворогом під містом Вуглегірськ отримав контузію і поранення. Осколок 120 мм міни пошкодив ногу і стопу. Лікувався в Україні та Литві, пройшов тривалу реабілітацію, після якої присвятив своє життя спорту. У квітні 2017 року брав участь у Всеукраїнських змаганнях «Ігор Нескорених», де виборов золоту нагороду у спринті на 100 м та потрапив до збірної команди України (резерв). У жовтні 2017 року представляв Черкаси та Україну в Марафоні морської піхоти у Вашингтоні (США), за що отримав медаль «За силу волі». На Чемпіонаті України з легкої атлетики в лютому 2018 року виграв золото на дистанції 60 метрів та срібло на дистанції 200 м. У травні 2018 року отримав дві золоті нагороди на Всеукраїнських змаганнях «Ігри нескорених».

Обом спортсменам виплатять грошову винагороду у розмірі 27 615 грн кожному.

Пам’ятним знаком Черкаської міської ради «За заслуги перед містом Черкаси» ІІІ ступеня нагородять:

1. Степаненка Віталія Володимировича, учасника Всеукраїнських змагань «Ігри нескорених» 2018 року, на яких він виборов золоту і срібну нагороди з велоспорту і штовхання ядра, тренера-викладача КДЮСШ № 2 Черкаської міської ради, вихованці якого Фонрабе Максим, Джабраїлов Ельдар, Леонтенко Юрій, Рибарук Костянтин, Новаковський Максим досягли значних спортивних успіхів на чемпіонатах України та різноманітних спортивних змаганнях.

2. Толмачова Олега Анатолійовича, добровольця окремого загону спеціального призначення Нацгвардії України полку «Азов», учасника бойових дій, бронзового призера Всеукраїнських змагань «Ігри нескорених», під час яких він виборов дві нагороди з веслування на тренажерах – на дистанціях 4 хвилини і 1 хвилина.

3. Мазніченка Вадима Олександровича, жителя міста Черкаси, колишнього рядового 14-го окремого мотопіхотного батальйону «Черкаси», учасника бойових дій, тяжко пораненого внаслідок ворожого мінометного обстрілу 30.09.2014 року біля с. Старогнатівка Волноваського району Донецької області. Після тривалого лікування та курсу реабілітації в США за спеціальною програмою брав участь у проектах «Переможці», «Ігри нескорених», «Сила нації» та «Invictus Games», демонструючи світовій спільноті величезну силу волі і мужності українського воїна-захисника та прославляючи на міжнародній арені Українську державу. І нині продовжує активно займатися спортом, навчається в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького та очолює ОСББ.

Трьом спортсменам виплатять грошову винагороду у розмірі 18 410 грн кожному.