Чотири одиниці захисного спеціального одягу презентував золотоніській пожежній частині Сергій Шершень з Дніпра. Кожен жилет коштує більше тисячі гривень. Пише сайт zoloto.city.

– Шостого березня на нараді ми підняли питання про важливість закупки для підрозділів у Чорнобаях і Драбові рятувальних жилетів. На той момент рятувальники користувалися одягом застарілого зразка, – розповідає історію подарунків начальник групи організації реагування на надзвичайні ситуації 6 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Черкаській області Руслан Раєвський. Згодом потрібні екземпляри знайшли на офіційному сайті інтернет-магазину міста Дніпро. Поспілкувалися з консультантом.

 Коли мова зайшла про купівлю спорядження і продавець зрозумів, що з ними спілкується безпосередньо рятувальник, він вирішив подарувати обумовлені жилети.

— Він сказав, що ми робимо дуже важливу роботу у воєнний час і хоче зробити нам подарунок та презентувати рятувальні жилети за власний рахунок, – пригадує Руслан. – Ми спочатку подумали, що це власник магазину вирішив підтримати нас. Та чоловік запевнив, що він звичайний найнятий працівник і це його особисте рішення.

Більш того, купівля і передача жилетів була проведена швидко, оперативно і якісно – як до того звикли рятувальники. У понеділок опівдні домовилися, а наступного ранку спецодяг вже лежав у кабінеті начальника. Наразі жилети вже на своїх місцях «дислокації»: два у Чорнобаях, два у Драбові.