Працівники черкаської профспілки встановили навпроти свого офісу інформаційний намет. У ньому роздають буклети, в яких написанні основні пункти нового “Закону про працю”, в який входить 99 статтей. Голова цієї федерації Петро Шевченко зазначив, новий законопроект, на його думку, порушує права людей на працю, інформує Суспільне телебачення.

28 грудня 2019 року Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради України проект закону “Про працю”. Для набуття чинності Рада має проголосувати за нього у двох читаннях, після чого його має підписати президент.

“З цих 99 статей поданих у законопроекті, найважливіше – це безпричинне звільнення працівника, відміна законодавства про відпустку, про оплату праці. Це не основні, але за кожною із статей які зініціюються, є багато проблем”, – каже голова федерації профспілок області Петро Шевченко.

“Люди не цікавляться, їх важко зупинити, вони не хочуть навіть чути про що ми їм говоримо. Якщо введуть новий закон про працю, як назвали його «рабським», то потім люди зрозуміють, що їх очікує, але змінити вже не буде як”, – розповідає референт голови федерації профспілок Аліна Погорнюк.

“Я почитала і мене дуже непокоїть цей проект закону про працю. Раніше потрібно було два тижні відпрацювати по-перше, а зараз ти можеш прийти на роботу, і дізнатись, що тебе звільнили, це взагалі порушення прав про працю”, – говорить черкащанка Лариса Шабаліна.