Черкаською місцевою прокуратурою пред’явлено до суду позовну заяву про стягнення до місцевого бюджету грошових коштів у сумі 170 тис. грн із заступника міського голови м. Черкаси, яким допущено незаконне звільнення посадової особи Черкаської міської ради, повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області. Мова йде про першого заступника мера Ігоря Волошина і звільнену ним керівницю Департаменту оргзабезпечення Лілію Міліщук.

Установлено, що порушення вимог законодавства з вини відповідача зумовили поновлення звільненого працівника на роботі та виплату за рахунок бюджету коштів за вимушені прогули на підставі рішення суду.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року після скандалу із іншим заступником міського голови Юрієм Ботнаром, який склав акт про перебування Маліщук на роботі в нетверезому стані, керівницю департаменту було звільнено. Однак вона заперечувала, що була нетвереза, і оскаржила звільнення в суді. Зараз Маліщук працює в Департаменті охорони здоров’я.

Варто зазначити, що раніше, за аналогічними фактами поновлення судами на роботі незаконно звільнених працівників, зокрема Чигиринської райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування Смілянщини й Золотоніщини, органами прокуратури Черкащини до судів скеровані позови про стягнення понад 300 тис. грн до бюджету з посадових осіб, які допустили незаконні звільнення осіб.