Повідомляємо, що за фактом продажу нежитлового приміщення комунальної форми власності в центральній частині м. Черкаси по заниженій ціні Черкаською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Повідомляють у прокуратурі Черкаської області.

Указане кримінальне провадження розпочато на підставі оприлюдненої в засобах масової інформації публікації під назвою «Спекуляція по- «батьківщинівськи»: як збагачується «Промбудіндустрія» на комунальному майні Черкас».

Вивченням матеріалів установлено, що орендар зазначеного вище нерухомого майна в процесі експлуатації будівлі провів ряд ремонтних робіт на загальну суму більш ніж 25 % від установленої вартості самого майнового комплексу, що надало йому пріоритетне право на викуп будівлі, відповідно до законодавства про малу приватизацію, чинного станом на 2017 рік.

Однак, прокуратурою виявлено, що сума проведених орендарем витрат на ремонтні роботи приміщення значно завищена, а його продаж здійснено по заниженій ціні, що призвело до недоотримання коштів у міський бюджет.

На цей час слідчим і процесуальним керівником вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законного та неупередженого процесуального рішення.

Разом з тим, за результатами проведеної в кримінальному провадженні експертизи буде вирішено питання щодо вжиття прокуратурою заходів представницького характеру.

Довідково: за вчинення вказаного злочину винним особам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.