За клопотанням, погодженим процесуальним прокурором Черкаської обласної прокуратури, Соснівським районним судом м. Черкаси депутату Черкаської міської ради, якого підозрюють у глорифікації представників країни-агресора, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (за ч.ч. 1 і 3 ст. 436-2 КК України). Інформує пресслужба обласної прокуратури.


При обранні запобіжного заходу суд визначив підозрюваному альтернативною заставу в сумі 208 тис. грн. Не погоджуючись з прийнятим рішенням щодо суми, визначеної судом застави, процесуальним прокурором внесенно апеляцію на рішення слідчого судді, оскільки прокурор просив визначити мінімальну суму застави 1 млн грн.

Нагадаємо, мова йде про депутата Черкаської міської ради від ОПЗЖ Олександра Замирайла. Його було затримано Службою безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.