Більше сотні черкасців прийшли на брифінг в Соснівський суд, де служителі Феміди вирішили зібрати черкаських журналістів і засудити п’ятничний “погром”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результати бійки в Соснівському суді: розтрощена зала, побиті депутати, загін спецпризначенців (Фото)

Нагадаємо, що у п’ятницю колегія суддів Соснівського суду міста Черкаси на чолі із суддею Сергієм Пироженком винесла безпрецедентну ухвалу – випустити під заставу двох підозрюваних у звірячому замовному вбивстві корсунського журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

Після цього рішення, що згодом сколихнуло всю країну, черкасці спробували заблокувати суддів і підозрюваних в залі суду. Проте поліції і спецпризначенцям Національної гвардії вдалося силою евакуювати всіх із судової зали. При “евакуації” щойно відремонтована зала суду постраждала, за версією прес-служби суду – на 20 тисяч гривень. Саме це і стало причиною сьогоднішнього брифінгу, на який прийшлі сотні розлючених черкащан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Ми його шукали два роки. Це вже перебор”,- Генерал Аброськін про рішення черкаського суду

Дійство (брифінг) виглядало доволі ганебно, адже “віддуватись” перед розлюченими людьми за суддю Пироженка змусили жінок-працівниць апарату суду. Сам же Сергій Андрійович побоявся вийти до людей, і його активісти з журналістами впіймали в кулуарах суду, де піддали обструкції. Після того, як він не зміг пояснити журналістам, чим він мотивував рішення випустити зі слідчого ізолятора під заставу підозрюваних у низці тяжких та особливо-тяжких злочинів, активісти почали кидати судді гроші обличчя та закликати до “народного суду” над служителем Феміди. Суддя Пироженко в підсумку сховався у власному кабінеті.

Завтра черкащани знову йдуть у суд, адже о 14-30 колегія суддів має зачитати повний текст скандальної ухвали про заставу над обвинуваченими у викраденні та вбивстві Василя Сергієнка.

blank

blank

blank

blank

blank