Наркотичні речовини та гранату було вилучено під час проведення санкціонованих обшуків. Загалом вилучено близько 10 кілограмів наркотичних засобів та гранату. Повідомляють в управлінні нацполіції Черкащини.

Так, під час проведення санкціонованого обшуку, у мешканця міста Черкаси поліцейські виявили дві пляшки концентрату макової соломки та близько 8 кілограмів відвареного маку, готового для подальшого приготування опія ацетильованого. Крім того в помешканні чоловіка виявлено гранату РГД.

В домоволодінні ще одного жителя Черкас поліцейські виявили висушені рослини коноплі, загальною вагою близько одного кілограма. Господар пояснив поліцейським, що зберігав коноплю, щоб підгодовувати нею кролів.

Під час ще одного обшуку, який також був проведений в помешканні жителя Черкас поліцейські виявили та вилучили подрібнену речовину зеленого кольору, готову для вживання загальною масою понад 100 грамів, зерна рослин коноплі та засоби для вживання марихуани.

Наразі всі речові докази вилучені та направлені на проведення необхідної експертизи.

За вказаними фактами слідчим підрозділом Черкаського відділу поліції вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за частиною 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.